Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Συναγερμός στην πιο εμβολιασμένη χώρα, το Ισραήλ: Χτυπηθήκαμε από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπενέτ προειδοποίησε την Τρίτη για


«νέο ξέσπασμα» κοροναϊού στο Ισραήλ μετά από αύξηση των λοιμώξεων που ανέφερε ότι πιθανότατα οφείλεται σε επιστρέφοντες ταξιδιώτες που μεταφέρουν την μετάλλαξη Δέλτα.

“Στόχος μας είναι να το τερματίσουμε, να πάρουμε ένα κουβά με νερό και να τον ρίξουμε στη φωτιά όταν η φωτιά είναι ακόμα μικρή”, δήλωσε ο Bennett στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια διευρυμένη εγκατάσταση τεστ για τον κορονοϊό.

Το Ισραήλ κατέγραψε 125 νέα κρούσματα τη Δευτέρα – τα περισσότερα ανά ημέρα από τον Απρίλιο, σε μια χώρα όπου πάνω από το μισό πληθυσμό έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στο αποκορύφωμα της επιδημίας της χώρας τον Ιανουάριο, το Ισραήλ κατέγραφε περίπου 10.000 καθημερινές περιπτώσεις.

Ο Bennett είπε ότι μια πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων φαίνεται να οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του ιού, την Δέλτα που πιθανότατα προήλθε από το εξωτερικό.

Ένα ξέσπασμα στην πόλη Binyamina, βόρεια του Τελ Αβίβ, έστειλε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους σε καραντίνα και φάνηκε να οφείλεται σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Κύπρο.

“Όποιος δεν χρειάζεται να πετάξει στο εξωτερικό, μην το κάνει”, πρόσθεσε ο Bennett.

Το Ισραήλ παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό για αλλοδαπούς.

Ο Μπενέτ, ο οποίος εκθρόνισε τον πρώην πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε ότι επανιδρύει  ένα «Κέντρο ελέγχου και δράσεις για τον κορονοϊό» για να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

“Καταλήξαμε σε μια αρχική απόφαση να το αντιμετωπίσουμε ως νέο ξέσπασμα”, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το Ισραήλ ξεκίνησε μια σαρωτική εκστρατεία εμβολιασμού αφού έλαβε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Περισσότερο από το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ – περίπου 5,2 εκατομμύρια άτομα – έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ο Bennett προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ζητώντας από παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να κάνουν τρυπήματα “το συντομότερο δυνατό”.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι οι νέοι ηλικίας 10-19 ετών επηρεάστηκαν περισσότερο από τον ιό τον περασμένο μήνα.


https://www.olympia.gr/1445660/diethni/synagermos-sto-israil-chtypithikame-apo-tin-parallagi-delta-toy-koronoioy-dilose-o-prothypoyrgos/