Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Εποικισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας με παράνομους μετανάστες! ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που οι Ελληνες παρέμειναν κλεισμένοι στα σπίτια τους


λόγω lockdown ο Μηταράκης γέμισε την ενδοχώρα με χιλιάδες αλλοδαπούς από τα ΚΥΤ των νησιών.

Η ωμή πραγματικότητα, την οποία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει τα πάντα να απομακρύνει από την κοινή θέα, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει ο ίδιος στα κανάλια.

Ρεπορτάζ Μάνος Μεϊμαράκης, εφημερίδα δημοκρατία

Σε ολόκληρη την περίοδο του σκληρού lockdown, όταν απαγορεύονταν με βαριά πρόστιμα ακόμα και διά ροπάλου οι μετακινήσεις για τους Ελληνες, ο Νότης Μηταράκης, υπό

το πρόσχημα της «αποσυμφόρησης» των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά, με κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο κατάφερε να εποικίσει συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όλοι όσοι μετακινήθηκαν στην ενδοχώρα και όσοι ακολουθήσουν, καθώς οι μετακινήσεις αυτές συνεχίζονται, εξαιρούνται από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, ακόμα και αν

απορριφθούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει. Δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Τουρκία, αλλά δεν θα ζήσουν και στην Ευρώπη.

Επίσημα στοιχεία

Η Τουρκία, παρόλο που χρηματοδοτήθηκε αδρά από την Ε.Ε. προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αρνείται συστηματικά να ανταποκριθεί στη συμφωνία. Πλέον αυτή την περίοδο δεν δέχεται επιστροφές και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι αληθινές διαθέσεις της παρούσας κυβέρνησης στη διαχείριση του Μεταναστευτικού αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, αυτά τα οποία αποφεύγει πολύ έντεχνα να αναλύσει στις δημόσιες εμφανίσεις του ο Νότης Μηταράκης.

Από το πρώτο κιόλας έτος διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία σπάει το ένα μετά το άλλο όλα τα ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το 2019 η κατά φαντασίαν δεξιά κυβέρνηση δέχθηκε περισσότερες από 77.000 αιτήσεις ασύλου από αλλοδαπούς που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος αιτήσεων ασύλου ανά έτος από το 2013 ήταν μόνο 40.000.

Δίπλα στον πρωθυπουργό και μπροστά από τις κάμερες ο Νότης Μηταράκης «απαιτεί» από την υπόλοιπη Ε.Ε. να αναγκάσει την Τουρκία να δεχθεί πίσω όσους μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα και ζητά από την ίδια την Τουρκία να φρενάρει τα κυκλώματα των διακινητών, όμως μακριά από τα φώτα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου οργανώνει καθημερινά τη διασπορά δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην ενδοχώρα, πάντα με το πρόσχημα της «αποσυμφόρησης», εξακολουθεί δε να δέχεται χιλιάδες αιτήσεις ασύλου από όσους ακόμα μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

Ουσιαστικά, η ίδια η παρούσα κυβέρνηση δεν τηρεί πρώτη τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, προωθώντας συστηματικά δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς στην ενδοχώρα. Η περίφημη δε και πολυδιαφημισμένη «αποσυμφόρηση» αφορά μόνο τα κέντρα υποδοχής και όχι τα νησιά. Εξω από τα κέντρα υποδοχής είναι χιλιάδες οι «αχαρτογράφητοι» αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα νησιά λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.


https://www.newsbreak.gr/ellada/206086/epoikismos-tis-ipeirotikis-elladas-me-paranomoys-metanastes/