Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ακυρώνονται εμβολιασμοί > Χάος με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών για να μη χορηγείται


σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, προκαλεί αναστάτωση στους πολίτες. Κίνδυνος να πάει πίσω ο σχεδιαμός των εμβολιασμών, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (14/06), να προχωρήσει σε σύσταση να μην εμβολιάζονται με το AstraZeneca οι ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Αρκετοί είναι οι πολίτες, σύμφωνα με το MEGA, που εμφανίζονται άκρως προβληματισμένοι από τις εξελίξεις και σπεύδουν στα φαρμακεία για να ακυρώσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Χαρακτηριστικά, μία κυρία ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου και δύο ημέρες μετά, ανέβασε 39 πυρετό. «Πονούσα στο αριστερό μου χέρι, εκεί που έκανα το εμβόλιο. Το χέρι μου πρήστηκε, έκανα εξειδικευμένες εξετάσεις για να δω αν υπάρχει κίνδυνος για θρόμβωση, φοβήθηκα πάρα πολύ και είμαι πολύ προβληματισμένη για το αν θα πρέπει να κάνω τη δεύτερη δόση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισήμανε πως όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση θα κάνουν κανονικά και τη δεύτερη δόση με το ίδιο σκεύασμα.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ