Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

«Ο άνθρωπος δεν πρέπει να ζει περισσότερο από 75 χρόνια»! Το λένε "βιοηθικοί"... ε... και;

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR" - Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Οι "επιστήμονες" θα πρέπει να φοράνε διακριτικό με τον σπόνσορα τους, για να γνωρίζουμε σε ποια φαρμακοβιομηχανία ανήκει ο καθένας»

Παραφράζοντας τον Ρόμπιν Ουίλιαμς, για τη σχέση πολιτικών κι επιχειρηματιών

Βιοηθική είναι ένας κλάδος και της ιατρικής που έχει σαν ασχολία τα ηθικά ζητήματα που μπορούν να προκληθούν στην Ιατρική Επιστήμη, με συνέπειες για τον Άνθρωπο από νέες ανακαλύψεις στη Βιολογία, τις Μηχανικές επιστήμες και "βιοηθικοί" είναι και γιατροί, οι "τεχνοκράτες" που ασχολούνται με τα αναφερόμενα ζητήματα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Ο αρχιτέκτονας, η πολιτικός μηχανικός, ο αρχαιολόγος, ο οδοντίατρος, ο γιατρός, ο έμπορος, ο λιμενεργάτης, ο βιομηχανικός εργάτης κ.ο.κ. λαμβάνουν μια εντολή εκτέλεσης έργου και σύμφωνα με τα καθήκοντά τους και τις γνώσεις τους την εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο και μέθοδο. Υπάρχει ο αρχαιολόγος που λαμβάνει εντολή εκτέλεσης έργων στην Ακρόπολη κι επιλέγει τσιμέντο, υπάρχει ο αχθοφόρος που για τη μεταφορά σάκων τσιμέντου, ή λιπασμάτων επιλέγει τη χειρωνακτική, ή με καρότσι μεταφορά των σάκων.

Από τους πασίγνωστους πρωτοπόρους της "βιοηθικής" ήταν και ο Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστός ως «Άγγελος του Θανάτου του Άουσβιτς», ο οποίος έθεσε την ιατρική επιστήμη στη διάθεση της κυβέρνησής του για την καλυτέρευση του "ανθρώπινου είδους".

Στην Ελλάδα, απουσία ενός θεσμικού κυβερνητικού οργάνου για την αντιμετώπιση των ηθικών προβλημάτων, εν μέσω της καμπάνιας για τους εμβολιασμούς με "πειραματικά εμβόλια" για την αντιμετώπιση του "αόρατου εχθρού", του κορωνοϊού (όπως ΟΛΟΙ, ακόμη κι οι ίδιες εταιρίες παραγωγής επισημαίνουν), πρωτοπόρος η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθέτησε κυβερνητικό όργανο: Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, με τον...

Νόμο 4780/28 Φλεβάρη 2021. Κατόπιν, στις 15 Απρίλη, με Απόφαση του ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, διόρισε έντεκα (11) τεχνοκράτες, επιστήμονες με κύρος, που αποτελούν την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ