Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021

Οι τρεις απίστευτες προκλήσεις του Τσαβούσογλου σε ελληνικό έδαφος

Χαρακτήρισε πολλές φορές την μουσουλμανική μειονότητα της


Θράκης ως δήθεν «τουρκική».

Στη Θράκη βρίσκεται από σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο διήμερης περιοδείας του στην Ελλάδα, που θα συνεχιστεί σήμερα το βράδυ κι αύριο Δευτέρα 31/05 στην Αθήνα.

Σκληρή απάντηση του Νίκου Δένδια στην πρόκληση Τσαβούσογλου

Η επίσκεψη στη Θράκη έχει βαφτιστεί δήθεν «ιδιωτική» και ως τέτοια ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν συνοδεύεται από Έλληνα ομόλογό του, σε αντίθεση ό, τι είχε συμβεί το 2017 με την επίσκεψη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή. Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά την σημασία της επίσκεψης.

Τι προηγήθηκε

Της επίσκεψης Τσαβούσογλου προηγήθηκαν τρία γεγονότα:

Πρώτο, πριν δύο μήνες περίπου η επεισοδιακή κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, όπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» και καταπίεση αυτής.

Δεύτερο, πριν δύο εβδομάδες την ίδια ρητορική ανανάσησε από την Κομοτηνή ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν. Κι εκείνος σε μία δήθεν «ιδιωτική» επίσκεψη έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» και μετέφερε την στήριξή του στον ψευτομουφτή Κομοτηνής.

Τρίτο, η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με μαθητές νηπιαγωγείου του ορεινού χωριού Ξάνθης Πάχνη, τους οποίους χαρακτήρισε ελληνόπουλα, πυροδοτώντας αβάσιμες αντιδράσεις από την τουρκικό ΥΠΕΞ, που αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό «ελληνόπουλα» και «πομακοχώρια».


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ