Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη: Απομακρύνουν πραξικοπηματικά Έλληνες δημοσιογράφους και αφήνουν μόνο τούρκους!

Ντροπιαστικά γεγονότα εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην


Φραγκάκη, μιλάμε για την ελληνική Θράκη, κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής – κατά τα άλλα – επισκέψεις του τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά την επίσκεψή του τούρκου υπουργού στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής, προσέξτε, μιλάμε για ένα ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο λειτουργεί εντός της ελληνικής επικράτειας, απαγορεύτηκε η είσοδος στους έλληνες δημοσιογράφους, ενώ επέτρεψαν την είσοδο μόνο στους τούρκους!

Το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο για την Ελλάδα. Δεν έχει ξανασυμβεί. Συνιστά πρόκληση κατά του ίδιου του πολιτεύματος.

Δείχνει όμως και το ολέθριο λάθος της κυβέρνησης να επιτρέψει στον τούρκο υπουργό εξωτερικών να επισκεφθεί πρώτα την Θράκη, πριν τις συναντήσεις του με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το καλημέρα ο τούρκος έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα!

Δυστυχώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση άφησε ελεύθερο τον τούρκο υπουργό να προβεί σε ασύλληπτες προκλήσεις, πράγμα που δεν είχε κάνει ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις δύο φορές που είχε επισκεφθεί την περιοχή. Μία ως πρωθυπουργός επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και μία ως πρόεδρος, όταν στην Ελλάδα πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Και στις δύο περιπτώσεις τότε, οι τότε κυβερνήσεις, απαίτησαν από τον Ερντογάν να υπάρξει πρώτα η συνάντηση στην Αθήνα και μετά να πάει στην Θράκη. Όπως και έγινε. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ερντογάν δεν τόλμησε να αναφέρει τον όρο «τουρκική μειονότητα».

Διότι και στις δύο περιπτώσεις όπως γνωρίζει το Ολυμπία, η ελληνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν πως εάν έκανε οποιαδήποτε αναφορά, θα ήταν πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ελλάδα.

Ειδικά την δεύτερη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το που πάτησε το πόδι του ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο, τον κατακεραύνωσε όχι για κάποια δήλωση που εντός Ελλάδας, αλλά για την συνέντευξη που είχε δώσει τότε στον Αλέξη Παπαχελά πριν την επίσκεψη του, και στην οποία προσπάθησε να εγείρει θέμα για την συνθήκη της Λωζάνης!

Τι συμβαίνει σήμερα στην Θράκη

Αδιανόητα γεγονότα με ρατσιστικό διαχωρισμό δημοσιογράφων ανάλογα την εθνικότητα τους και απομάκρυνση των Ελλήνων δημοσιογράφων από το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής!

Μιλάμε για τρομακτικές καταστάσεις, όπου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να βρίσκονται σε ένα ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, εντός του ελληνικού κράτους.

Εκθειάζει ο Τσαβούσογλου τον ψευτομουφτή υποστηρικτή της Τζιχάντ, για την ενότητα της “τουρκικής μειονότητας” !

Μετά το τουρκικό προξενείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγε στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, Τζελάλ Μπαγιάρ. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στους Έλληνες δημοσιογράφους. Όπως αναφέρει το xronos.gr, τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επετράπη κανονικά η είσοδος. Την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ