Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

ΣτΕ: Προσφυγές κατά των υποχρεωτικών τεστ κατά του κορονοϊού και των μέτρων προστασίας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε προσφυγή από


εργαζόμενη στη γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου κατά του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19  στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η προσφεύγουσα, στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στην εργασία της λόγω της άρνησης της να υποβληθεί σε τεστ για την ανίχνευση του κορoνοϊού, ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπ΄ αριθμ. 26390/2021 κ.υ.α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου του  κορoνοϊού.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, η εργαζόμενη απέστειλε επιστολή στην υπηρεσία της και στον υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωστοποιώντας ότι  ς, ότι δεν προτίθεται να συμμορφωθεί στην επίμαχη κ.υ.α., ότι δεν συγκατατίθεται σε καμία επεξεργασία των προσωπικών της δεδομένων  και θα εξακολουθήσει να προσέρχεται καθημερινά  στην εργασία της, ενώ τους καλούσε να συμμορφωθούν προς τις συνταγματικές επιταγές.

Όπως εξιστορεί, ο συνταγματάρχης διοικητής του εργοστασίου διέταξε την αποχώρησή της και την ενημέρωσε, μέσω τρίτου, ότι εάν δεν αποχωρήσει θα καλέσει την Στρατονομία. Έτσι, κλείδωσε το γραφείο και τα ερμάρια της και την οδήγησαν συνοδεία μέχρι την έξοδο του στρατοπέδου-εργοστασίου.

Παρ΄ όλα αυτά, την επόμενη ημέρα, προσήλθε και πάλι στην εργασία της, υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση, αλλά τις απαγορεύθηκε η είσοδος στο γραφείο της. Στην συνέχεια έστειλε ηλεκτρονική  αναφορά διαμαρτυρίας και την επόμενη μέρα επανήλθε στην εργασία της, αλλά στην πύλη της απαγορεύτηκε η είσοδος. Ωστόσο, ανελλιπώς καθημερινά εξακολουθεί να προσέρχεται, αλλά «εκδιώκεται κακήν κακώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ