Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Οι Χριστιανοί διώκονται παντού - Αποδιοπομπαίοι τράγοι για τον κορωνοϊό στις δυτικές χώρες - βίντεο

Οι διωγμοί και η καταπίεση των ανθρώπων βάσει των


θρησκευτικών τους πεποιθήσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Οι Χριστιανοί είναι από τα πιο συχνά θύματα στον κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτό παρουσιάστηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Η Εκκλησία σε κίνδυνο» την Τρίτη, στην ετήσια έκθεση με τίτλο «Θρησκευτική Ελευθερία Παγκοσμίως» στη Ρώμη, αναφέρει η γερμανική FAZ.

Μουσουλμάνοι και μέλη άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων διώκονται επίσης και υφίστανται διακρίσεις. Σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας έχουν καταγραφεί σε 62 από τις 192 χώρες, κυρίως στην Αφρική και την Ασία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι χώρες που αναφέρονται φιλοξενούν 5,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους και άρα το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με το FAZ, τα αίτια εντοπίζονται στις εντατικές διώξεις σε αυταρχικά κράτη και στην επέκταση των διεθνών τζιχαντιστικών δικτύων. Επιπλέον, πέρυσι σημειώθηκαν διακρίσεις εις βάρος των πιστών ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού. Αυτές πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την αύξηση του ελέγχου στους πολίτες και τον περιορισμό της θρησκευτικής πρακτικής.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ