Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Μύρο σε χρώμα αίματος ανάβλυσε η εικόνα της Παναγίας «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας» στη Μόσχα

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής ένα θαύμα έγινε


στη Μόσχα: η εικόνα της Παναγίας η επονομαζόμενη « «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας» που μυροβλίζει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια άρχισε ν΄αναβλύζει μύρο κόκκινου χρώματος.Ο φύλακας της εικόνας ο Sergueï Fomine,διηγήθηκε στο site Pravoslavie.ru πως έγινε αυτό κι ανέφερε ομοίως τις περιπτώσεις τις πολύ πρόσφατες θεραπειών από τις προσευχές που επιτελέστηκαν μπροστά στην εικόνα.

Η σύζυγος του Sergei, η Μαργαρίτα Margarita,απέκτησε αυτή την εικόνα από ένα απλό κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών το 1990.Η εικόνα άρχισε ν΄αναβλύζει μύρο το 1998, κι από τότε αυτή συνεχίζει στην πράξη αδιάκοπα. Ένα μικρό παρεκκλήσι προορισμένο για την εικόνα δομήθηκε τώρα σε μια νέα γειτονιά της Μόσχας.

– Serge, πως ανακαλύψατε ότι το χρώμα του μύρου έγινε κόκκινο;

-To δεύτερο Σάββατο της Μεγάλης Σαρακοστής η σύζυγός μου μάζεψε το μύρο και δεν παρατήρησε καμιά αλλαγή. Αλλά δυο μέρες μετά τη Δευτέρα μέσα στην μικρή μας εκκλησιά που είναι αφιερωμένη στην εικόνα «  «Απαλύνουσα τας Σκληράς Καρδίας », στο χωριό Batchourino, στο νέο τμήμα της Μόσχας ήρθε ένας ιερέας από μια άλλη ενορία. Αυτός είχε ένα γιο καρκινοπαθή και ζήτησε συγκεκριμένα βαμαβάκι εμποτισμένο από το μύρο κι όχι μόνο μύρο αυτό καθ’ εαυτό. Εμείς το βγάλαμε από την κορνίζα με το τζάμι της εικόνας κι αυτό αποδείχθηκε πως ήταν ολοσχερώς κόκκινο ενώ τέτοιες σταγόνες δεν ήταν ειδικότερα ορατές aπάνω στην εικόνα.Που σημαίνει πως δεν παρατηρήσαμε κάτι ιδιαίτερο: όλα ήταν ως συνήθως και μου είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς συνέβη. Αλλά έγινε έτσι. Προσευχόμαστε.

-Παρατηρήσατε προηγουμένως κάτι παρόμοιο;

– Την πρώτη φορά αυτό συνέβη στις 12 Αυγούστου το 2000, την ημέρα που το υποβρύχιο « Koursk » βυθίστηκε στην θάλασσα Barents. Έπειτα οι σταγόνες του ερυθρού μύρου εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία, όταν υπήρξαν επιθέσεις στη Μόσχα lαλλά έπειτα αυτό σταμάτησε. Κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών, σταγόνες μεμονωμένες σπάνια εμφανίζονται αλλά σε κάθε περίπτωση ποτέ όπως τώρα. Ή έπειτα από το τελευταίο Πάσχα σταγόνες σε χρώμα αίματος εμφανίστηκαν από καιρόν εις καιρόν είτε επί της ίδιας της εικόνας,είτε στο τζάμι που την πλαισιώνει, στο εσωτερικό, άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο. Αυτές τις τελευταίες μέρες Cδεν υπήρχαν ούτε επί της εικόνας ούτε πάνω στο τζάμι αλλά υπήρχαν πολλές στο βαμβάκι..

– Ποιά ήταν η αντίδρασή σας και ποια αυτή των άλλων προσώπων καθώς είδατε αυτές τις σταγόνες;

– Παραμείναμε αμήχανοι. Ο ιερέας που ήρθε σπίτι μας αυτή την μέρα τότε, δεν έρχεται συχνά και ήταν κι αυτός ομοίως έκπληκτος και ρώτησε ποιά ήταν η αιτία ο λόγος όλου αυτού.. Σίγουρα είναι προειδοποίηση. Ανάρτησα μια φωτογραφία στο Facebook, χωρίς να εστιάσω την προσοχή σε αυτό. Αλλά είχε αντίκτυπο, οι άνθρωποι άρχισαν να αντιδρούν.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ