Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ > Ο ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ;;;

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από αύριο ο


περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), Hans Kluge. Αφορμή της επίσκεψης είναι η υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, η οποία θα γίνει από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον κ. Kluge, αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Λίγο νωρίτερα, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Kluge στο γραφείο του υπουργού Υγείας. «Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργείου Υγείας και της ελληνικής κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο Γραφείο που ανοίγει παγκοσμίως ο Π.Ο.Υ. για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Στις 15:00 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για την Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην συνεδρίαση θα μιλήσει και ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ., Hans Kluge.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο κ. Kluge, συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων 'Ασυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Kluge στην χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ