Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Η Τουρκία δώρισε στα Σκόπια 7.400 στρατιωτικές στολές

Η Τουρκία δώρισε στο στρατό της Βόρειας Μακεδονίας 7.400


στρατιωτικές στολές στον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας σε  ειδική τελετή. 

Η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια Χασάν Μεχμέτ Σεκιζγκόκ έλαβαν μέρος στην τελετή που διοργανώθηκε στο Στρατόπεδο Ίλιντεν στην πρωτεύουσα Σκόπια. 

«Σήμερα, μαζί με τον Τούρκο πρεσβευτή, είμαστε εδώ για αυτήν τη δωρεά των συμμάχων μας. Είναι περίπου 7.400 στολές. Εκτός από τον βασικό εξοπλισμό, κάθε μέλος του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας θα έχει επίσης αυτή τη στολή, η οποία θα τους επιτρέψει να λάβουν μέρος σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, επιχειρήσεις και ασκήσεις», είπε η υπουργός Άμυνας.

Τόνισε ότι η σημερινή βοήθεια είναι μόνο ένα μικρό μέρος της υποστήριξης της Τουρκίας εδώ και χρόνια, και ο στρατός θα  φορέσει με υπερηφάνεια αυτές τις στολές συμβάλλοντας στην ασφάλεια της πατρίδας, της περιοχής και της συμμαχίας.

Ο πρέσβης της Τουρκίας,  Σεκιζγκόκ, δήλωσε:

«Η Τουρκία, η οποία έχει φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη σύμφωνα με τον στόχο του εκσυγχρονισμού του στρατού της Δημοκρατίας της  Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόσθεσε ότι η ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς στο μέλλον, προσθέτοντας ότι ο στρατός της Βόρειας Μακεδονίας θα συνεχίσει να εκπληρώνει επιτυχώς τις ευθύνες του.

 (φωτό-Trt)

--

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος