Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021

Από πού κι ως πού ζητιάνοι επιλέγουν Arleigh Burke; Απίστευτη γκάφα και προσβολή ΑΚΑΜ των ΗΠΑ

Στην κατάρριψη του “αστικού μύθου” που έχει καλλιεργηθεί ως


προσδοκία στην Ελλάδα για να γίνει η έκπληξη και τελικά το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) να αποδεσμεύσει αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων Arleigh Burke για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, βοήθησε η ανάρτηση στο Twitter του πρώην Ακολούθου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ρόμπερτ Παλμ (ήταν στον βαθμό του Πλοιάρχου). Ταυτόχρονα, προκύπτει και η “παρασυναγωγή” που υφίσταται στο παρασκήνιο, η οποία φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την κυβερνητική ρητορική.

Ο κύριος Παλμ που είχε παρασημοφορηθεί από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο (στη φωτογραφία δίπλα στον Τζέφρι Πάιατ) με τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, προέβη σε μια άκρως ατυχή, για να χρησιμοποιήσουμε τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό στο πλαίσιο της… αστικής αλλά και της Συμμαχικής ευγένειας.

Αρχικώς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας των φρεγατών και την αποστολή της LoR στις ΗΠΑ από την ελληνική κυβέρνηση, ανάρτησε ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να είναι αυτοί που θα διαλέξουν” (“beggars can’t be choosers“). Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε θύελλα διαμαρτυριών στον εν λόγω ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. για λόγους ηθικής τάξεως δεν θα φιλοξενήσουμε απαντήσεις που έλαβε…), με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να “κατέβει” η κατάπτυστη ανάρτηση.

Δαπανήσαμε αρκετή ώρα για να διαπιστώσουμε εάν είχε όντως αναρτηθεί ή υπήρχε κάποια δόλια ενέργεια σε βάρος του (χάκινγκ). Τις απορίες μας τις έλυσε δεύτερη ανάρτηση του ιδίου, με την οποία παραδεχόταν εμμέσως την πρώτη και διευκρίνιζε:

“Συγγνώμη σε όλους σας δεν ήθελα να σας προσβάλω -αναφερόμουν στην ενδιάμεση λύση- το ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες DDG 51- (σ.σ. Arleigh Burke) σημαίνει ότι κάτι λιγότερο καλό είναι διαθέσιμο. Απολογούμαι και χαρούμενη διακοσαετία”.

Και στα αγγλικά που χρησιμοποίησε: (“Sorry all no offense meant – was referring to interim solution- no DDG 51 available means something less good is what is available. Apologies and happy bicentennial!“). Στο τέλος του κειμένου παρατίθενται σε φωτογραφίες τα επίμαχα μηνύματα.

Ο παρασημοφορημένος από το ελληνικό κράτος αξιωματικός εν αποστρατεία του αμερικανικού Ναυτικού, αποστρατεύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και παρέμεινε στην Ελλάδα που προφανώς του αρέσει. Εντός εξαμήνου δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη χώρα μας.

https://www.defence-point.gr/news/apo-poy-ki-os-poy-quot-zitianoi-epilegoyn-arleigh-burke-quot-apisteyti-gkafa-kai-prosvoli-akam-ton-ipa