Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021

Η αλλαγή του αμυντικού δόγματος: από το ”Ελευθερία ή θάνατος" του 1821 στο ανυπόστατο ψευδοδίλλημα ”σκλαβιά ή θάνατος” του 2021!

Το στρατιωτικό δόγμα της Επανάστασης του 1821 Ελευθερία ή


θάνατος δεν ήταν παρά μια επικαιροποίηση του ή ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς  που είχε σαν αποκορύφωμα τις Θερμοπύλες. Είναι η ίδια αμετακίνητη θέση αιώνες μετά που αποδεικνύει τη συνέχεια ενός λαού αδούλωτου στο φρόνημα και στη ψυχή.

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του covid19 παραφράζουν αυτή την αρχή που αποτυπώνεται σήμερα συνοπτικά στο σκλαβιά ή θάνατος….Αυτή η αντιστροφή αξιών είναι θνησιγενής και με ημερομηνία λήξης καθώς ουσιαστικά δεν πρόκειται για διλληματικό διακύβευμα αλλά για μια κακόβουλη ισότητα αφού η σκλαβιά η υποδούλωση κι ο ραγιαδισμός ως πνευματικός θάνατος ισοδυναμεί με αυτόν καθ΄εαυτόν τον θάνατο.

Η αλλαγή του αμυντικού δόγματος: από το ”Ελευθερία ή θάνατος΄΄ του 1821 στο ανυπόστατο ψευδοδίλλημα ”σκλαβιά ή θάνατος” του 2021!

Η μετατόπιση από την πάγια αμυντική θέση του ελληνισμού δεν καταγράφεται για πρώτη φορά στον .. πόλεμο κατά .. του αόρατου εχθρού. Υπό αυτή τη συγκυρία απλά επιβεβαιώνεται η αλλαγή του αμυντικού δόγματος που επήλθε σταδιακά αλλοτριώνοντας την φυσιογνωμία του που κατέστη εθνική ανεπάρκεια.. Ο διαρκής ενδοτισμός στην εξ ανατολών απειλή, η υποχωρητικότητα, η παράδοση άνευ όρων στον δυτικό παράγοντα, ο ραγιαδισμός στο κράτος-βιλαέτι μιας εξουσίας υποταγμένης και χειραγωγούμενης από ξένες δυνάμεις και συμφέροντα αλλοίωσαν το φρόνημα και παραχάραξαν ανεξίτηλα τη ψυχή..

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ!!

Οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι οχυρωμένοι στο χάνι της Γραβιάς στο Κούγκι στο Αρκάδι ή έστω ως ελεύθεροι Πολιορκημένοι σε κάποιο ”ένδοξο αλωνάκι” όπως το Μεσολλόγγι αν και δόθηκαν και πρόσφατα οι ιστορικές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο. Είναι ταμπουρωμένοι έγκλειστοι στην ενδοχώρα των διαμερισμάτων τους και η μόνη πολεμότρυπα είναι πια ένα ακόμη διαδικτυακό παράθυρο... Τουλάχιστον κανένα βόλι να μην πάει χαμένο, από μολύβι η σφαίρα κι η γραμματοσειρά ας είναι το μακρόσυρτο φυτίλι που σιγοκαίει η ελπίδα.

Ο ηρωοποιός Θεός που υπέγραψε την Ελευθερία της Ελλάδας δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω αυτό ας το έχουν υπόψιν τους οι σημερινοί Δυνάστες όσο και τ΄ασκέρια του Νεοθωμανού Σουλτάνου!

Η γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται! ... κι ας ”Άκρα του τάφου σιωπή στην πόλη βασιλεύει”…


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ