Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

Το ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού - WTTC'' δεν υιοθετεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το "Διαβατήριο Εμβολιασμού"

Η απαίτηση από όλους όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο


εξωτερικό να έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 είναι μια πορεία προς τις διακρίσεις, σύμφωνα με την επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel and Tourism Council – WTTC).

Η Gloria Guevara, διευθύνουσα σύμβουλος του Συμβουλίου, επέκρινε την προσέγγιση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas, της οποίας το αφεντικό, Alan Joyce, πρότεινε ότι οι επιβάτες θα έπρεπε να εμβολιαστούν πριν μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μία από τις διεθνείς πτήσεις της.

«Δεν πρέπει ποτέ να καταστεί απαραίτητος ο εμβολιασμός για να βρούμε δουλειά ή να ταξιδεύσουμε», είπε. «Διαφωνώ απολύτως με την προσέγγιση της Qantas. Εάν απαιτήσετε τον εμβολιασμό πριν από το ταξίδι, αυτό μας οδηγεί σε διακρίσεις» συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AirAsia, Tony Fernandes, υποστήριξε την Guevara και πρόσθεσε ότι τα παγκόσμια μέτρα με τα covid tests είναι ο τρόπος για να ξεκλειδώσουν τα ταξίδια.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε η Qantas, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήταν ευτυχείς να δεχθούν το εμβόλιο του κοραναϊού εάν απαιτηθεί για διεθνή ταξίδια, ενώ το 85% θεώρησε ότι θα έπρεπε να απαιτείται για ταξίδια σε «τουλάχιστον ορισμένες χώρες».

Μια έκθεση του 2020 από το Ινστιτούτο Ada Lovelace, ένα ανεξάρτητο Ερευνητικό Σώμα, δήλωσε ότι η εισαγωγή «διαβατηρίων εμβολιασμού» θα μπορούσε να «ενέχει εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους όσον αφορά την κοινωνική συνοχή, τις διακρίσεις, τον αποκλεισμό και την ευπάθεια».

Πηγή: telegraph.co.uk


https://id-ont.org/articles/e-government/travel-news-quarantine-covid-vaccine-passports-summer-holidays