Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΣε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παπαναγιωτόπουλο.

Σε εξέλιξη είναι συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παπαναγιωτόπουλο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν πηγές του υπουργείου, στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία. 


Η σύσκεψη συγκλήθηκε προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, αναμένεται να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Πού βρίσκεται το Oruc Reis

Να σημειωθεί πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Την ίδια ώρα, το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρι στιγμής.
Όπως αναφέρει το MEGA, το ερευνητικό σκάφος της γειτονικής χώρας συνεχίζει το ταξίδι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία.
Ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί κάθε κίνηση του σεισμογραφικού, στέλνοντάς του μηνύματα μέσω ασυρμάτου και καλώντας το να αποχωρήσει από την περιοχή.
Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν νωρίτερα πως τα τουρκικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis απάντησαν στην ελληνική πλευρά τονίζοντας πως βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

https://sputniknews.gr/amyna/202008118009405-synedriazei-to-symvoulio-amynas-sto-pentagono/