Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Βίντεο: Μετανάστες προσπαθούν να διασχίσουν τον Έβρο με βάρκες

Βίντεο με μετανάστες στον ποταμό του Έβρου
Βίντεο απεικονίζει μικρές ομάδες μεταναστών και προσφύγων να επιχειρούν να διασχίσουν τον ποταμό του Έβρου, προκειμένου να εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη.

Τις προσπάθειες διέλευσης στα ελληνικά εδάφη ξεκίνησαν δειλά–δειλά πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον ποταμό του Έβρου, όπου μικρές ομάδες των 4-5 ατόμων επιχειρούν να διασχίσουν την ελληνοτουρκική μεθόριο.
Χρησιμοποιώντας βάρκες και καΐκια, οι μετανάστες προσπαθούν να «περάσουν» τα νερά του Έβρου και να εισέλθουν στην Ελλάδα, με στόχο να μεταβούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
​Νωρίτερα, μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι περίπου 6.000 άτομα έχουν μεταφερθεί από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στην πόλη της Αδριανούπολης.
Όλα αυτά, σήμαναν συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες φοβήθηκαν ένα δεύτερο κύμα πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα, ανάλογο μ’ αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, για κάθε ενδεχόμενο, έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί, στρατιώτες και συνοριοφύλακες, καθώς και περίπου 300 στελέχη της Frontex.

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ» η οποία όμως «φαίνεται ότι είναι διαχειρίσιμη».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ