Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Λαπαβίτσας στο Sputnik: «Έρχεται βαθιά ύφεση, χρειάζονται μέτρα πολέμου»

Κώστας Λαπαβίτσας.
Προειδοποιήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας απευθύνει μέσω του Sputnik ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας. Τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, κατά την άποψή του.
Βαθύτατη ύφεση έρχεται στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα, ως αντίκτυπο της επέλασης του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με τον Κώστα Λαπαβίτσα, οικονομολόγο, καθηγητή της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. 
«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα είναι σκληρότατα, επομένως η ύφεση που θα ακολουθήσει θα είναι βαθιά. Δεν μπορεί να επιβιώσει η ελληνική οικονομία με τα μέτρα αυτά, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται κρατική παρέμβαση, την οποία δεν βλέπω να έχει το μέγεθος που πρέπει. Μέχρι στιγμής, είναι ανεπαρκής. Δεν επαρκεί το 2,5% του ΑΕΠ που θέλει να δαπανήσει ο κ. Σταϊκούρας», υπογραμμίζει στο Sputnik, o Κ. Λαπαβίτσας.
Σύμφωνα με τον έγκριτο οικονομολόγο, τα μέτρα στήριξης της οικονομίας πρέπει να είναι πιο δραστικά:
«Χρειάζονται μέτρα πολέμου τα οποία όμως δεν λαμβάνονται. Πρέπει το κράτος να εγγυηθεί την εργασία και να αναλάβει την πληρωμή της μισθοδοσίας. Να αποτραπεί η εκτίναξη των απολύσεων και να προστατεύσει τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι στη χώρα μας είναι πολλοί».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ