Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Βίντεο: Τουρκική ακταιωρός ωθεί μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Απόπειρα προώθησης λέμβου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικές ακταιωρούς στη Μυτιλήνη
Την απόπειρα τουρκικής ακταιωρού να προωθήσει βάρκα με μετανάστες σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Λέσβο δημοσίευσε το Λιμενικό.

Πλοίο ανοικτής θαλάσσης και περιπολικά του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν το πρωί της στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νομού Λέσβου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν και σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Λιμενικό, μετά από ενέργειες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των επιχειρούντων στην περιοχή, έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές τις αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Τελικά η λέμβος με τους μετανάστες δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

https://sputniknews.gr/ellada/202004297195005-vinteo-tourkiki-aktaioros-othei-metanastes-sta-ellinika-horika-ydata/?utm_source=push&utm_medium=browser_notification&utm_campaign=sputnik_gr