Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Ξεκάθαρη η Αθήνα: Δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων Τουρκίας – Ιταλίας

Ο Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έσπευσε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί επαφών Άγκυρας - Ρώμης για τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί επαφών Άγκυρας – Ρώμης για τη διενέργεια γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Λιβύης, αποδοκίμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.
«Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε διακοπή συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμάκιων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ευελπιστούμε σε συζήτηση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση και όχι σε κλιμάκωση» έσπευσε να προσθέσει.

Ερντογάν: Επαφές με την Ιταλία

Το όλων ζήτημα ανακινήθηκε τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος Ερντογάν αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφές με τη Ρώμη για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεννόησης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης για τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Ιταλία για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ