Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και στρατιωτική εμπλοκή

Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου, 2019
Σε νέα αντίκρουση των λεγομένων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ότι η η ύπαρξη ελληνικών στρατευμάτων σε 16 ελληνικά νησιά παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο προχώρησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», ανέφερε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Άμυνας για να προσθέσει πως η χώρα μας επιλέγει να μην προκαλεί και να μην θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών, ωστόσο δεν αρέσκεται στο να προκαλείται ούτε να προσβάλλουν τα δίκαιά της, ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Κοζάνης.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Εύχομαι να μην έρθει ποτέ αυτή η ώρα

«Εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής», συνέχισε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.
Όπως διευκρίνισε, η απόφαση για στρατιωτική απάντηση ή ακόμη και εμπλοκή θα είναι του Έλληνα πρωθυπουργού ή της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.
«Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθειά μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 https://sputniknews.gr/kyvernisi/202001266085329-panagiotopoulos-gia-tourkia-exetazoume-ola-ta-senaria-akomi-kai-stratiotiki-emploki/