Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον εμπρησμό αυτοκινήτου Τούρκου διπλωμάτη

Τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών του εμπρησμού του αυτοκινήτου του Τούρκου διπλωμάτη τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, ζητά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση:
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την επίθεση εμπρησμού στο ιδιωτικό αυτοκίνητο του υπαλλήλου του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου στις πρώτες πρωινές ώρες.
Η αντίδρασή μας σε αυτό το σοβαρό συμβάν γνωστοποιήθηκε τόσο στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα από το Υπουργείο μας, όσο και στις ελληνικές αρχές στην Αθήνα μέσω της Πρεσβείας μας και παραδόθηκαν τα απαραίτητα προφορικά και γραπτά διαβήματα.
Δυστυχώς, παρόμοια περιστατικά κατά του διπλωματικού προσωπικού της Τουρκίας στην Ελλάδα και των περιουσιών τους έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν τέτοιου είδους αδικήματα, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις αποστολές και το προσωπικό μας και να διασφαλίσουν ότι οι δράστες αυτών των πράξεων θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη και θα αντιμετωπίσουν την ποινή που τους αξίζει.

https://olympia.gr/2019/12/24/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d/