Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Επιβεβαιώνει η Μόσχα ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση της δεύτερης παρτίδας των S-400 στην Άγκυρα

Οι ρωσικοί S-400.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400.
Την ολοκλήρωση της παράδοσης της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία την Κυριακή επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Νωρίτερα, ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Οι παραδόσεις της δεύτερης συστοιχίας των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου.
Η εκπαίδευση του προσωπικού και η εγκατάσταση των συστημάτων αεράμυνας συνεχίζονται, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην Τουρκία οι S-400, παρά τις αμερικανικές πιέσεις

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προβεί στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έχει προειδοποιήσει με οριστική αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.
Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια των τμημάτων των S-400 έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά των ρωσικών αεροσκαφών Su-57.
Το ενδεχόμενο να αγοράσει η Άγκυρα κι άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 είχε αφήσει ανοιχτό στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

https://sputniknews.gr/amyna/201909154577227-tourkia-rwsia-paradosh-s-400/