Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Η Ιταλία απαγόρευσε σε πλοίο γερμανικής ΜΚΟ να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα

Μετανάστες πάνω σε βάρκα στην Τυνησία
Τρεις υπουργοί της Ιταλίας υπέγραψαν διάταγμα με το οποίο απαγόρευσαν στο πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Eleonore, που διέσωσε μετανάστες στη Μεσόγειο, να μπει στα χωρικά της ύδατα.
Τρία υπουργεία της Ιταλίας απαγόρευσαν σε πλοίο γερμανικής ΜΚΟ, με 101 μετανάστες που διέσωσε στη Μεσόγειο, να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα. 
Το σχετικό διάταγμα υπεγράφη από τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, την υπουργό Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα και τον υπουργό Μεταφορών, Ντανίλο Τονινέλι.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών η κίνηση αυτή «αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην επιτρέψει ακόμα μια προσπάθεια γερμανικής ΜΚΟ να προσεγγίσει τα ιταλικά χωρικά ύδατα».
Το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ «Eleonore» διέσωσε 101 μετανάστες από την ακτή της Λιβύης και κατευθύνθηκε βόρεια.
Η απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα από πλοία διαφόρων ΜΚΟ που έχουν συμμετάσχει στη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο έχει τεθεί σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα, τα πλοία με μετανάστες, κατά κανόνα, επιτρέπεται να προσεγγίζουν τις ακτές της Ιταλίας, αν κατάσταση είναι δύσκολη και οι ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν την επιθυμία τους να τους δεχτούν.

https://sputniknews.gr/kosmos/201908274350221-italia-germanikh-mko-ploio-xwrika-udata/