Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Δεύτερο βρετανικό πλοίο στον Κόλπο του Ιράν

Το πολεμικό πλοίο HMS Albion του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας
Το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Duncan έχει φτάσει στον Περικό Κόλπο προκειμένου να συνοδεύει τα βρετανικά πλοία.

Μια εβδομάδα μετά την κατάσχεση βρετανικού τάνκερ από τις αρχές του Ιράν το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Duncan έφτασε στον Κόλπο του Ιράν για να συνοδεύει τα βρετανικά πλοία.
Στις αρχές του μήνα το HMS Duncan αναπτύχθηκε στη Μαύρη Θάλασσα για την άσκηση Sea Breeze 2019, για συμμετοχή σε ναυτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τις χώρες - συμμάχους.
«Έχουμε αλλάξει τοποθεσία από την ανάπτυξη στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία περιλάμβανε στήριξη στη γαλλική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων για επιχειρήσεις στη Συρία», δήλωσε ο διοικητής του πλοίου.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε την παρουσία ξένων δυνάμεων ως τον κύριο παράγοντα που τροφοδοτεί τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Το αντιτορπιλικό θα φύγει στο τέλος του Αυγούστου και θα αντικατασταθεί αργότερα μέσα στο έτος από το HMS Kent, που είναι φρεγάτα.
Το Βασιλικό Ναυτικό ανήγγειλε την ανάπτυξή του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, αφού το HMS Montrose - μέχρι τώρα το μοναδικό βρετανικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή – βρέθηκε αντιμέτωπο με ιρανικά πλοία.

https://sputniknews.gr/kosmos/201907284113193-deytero-bretaniko-ploio-kolpos-iran/