Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ξέφυγαν οι θρασύτατοι Τούρκοι: Ο Τσίπρας να σέβεται τον Ερντογάν!

Θράσος! Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να… σέβεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που επικρατεί αναβρασμός με τη νέα NAVTEX
Η Τουρκία συνεχίζει απανωτά τις προκλήσεις και αυτή τη φορά κουνά το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα, μετά το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Αγκυρα, από την Κύπρο.

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας κάλεσε "στην ψύχρα" τον Αλέξη Τσίπρα να… σέβεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποίησε τον Ελληνα πρωθυπουργό να μην κάνει «κούφιες» δηλώσεις, τις οποίες δεν μπορεί να στηρίξει!
Στις άνευ λογισμού δηλώσεις προχώρησε ο  Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (AKP), προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις και υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος προσπαθούν να βάλουν χέρι στις πηγές ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου. 
 
Είπε συγκεκριμένα:
«Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις σκληρές δηλώσεις. Είναι μια προσπάθεια να μας απειλήσει μέσω της ΕΕ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητικά επιχειρήματα που δεν μπορεί να υποστηρίξει», υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος και υπογράμμισε ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να αντιδράσει σε όποια απόπειρα επίθεσης στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, όπως και σε εκείνα της ΤΔΒΚ».
Μάλιστα, σύμφωνα με το Anadolu διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «πρέπει να χρησιμοποιεί γλώσσα με σεβασμό απέναντι στον πρόεδρό μας»
Και όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία ,αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εξέδωσε NAVTEX δεσμεύοντας περιοχές οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά.
 
Συγκεκριμένα, εκδόθηκε νέα NAVTEX σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες απο 2 έως 17 Ιουλίου περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οι περιοχές βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

https://www.thepressroom.gr/diethni/xefygan-oi-thrasytatoi-toyrkoi-o-tsipras-na-sebetai-ton-erntogan