Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Αποστολάκης: Διασφάλιση της ειρήνης, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η Ελλάδα «αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις με σύνεση και αποφασιστικότητα», σημειώνει ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα επιτρέψει «να υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιζητεί τη διασφάλιση της ειρήνης, αλλά χωρίς να είναι διατεθειμένη να προβεί σε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, απέστειλε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία
Ειδικότερα, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και σύμφωνα με τα σημεία της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνική Άμυνας, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, στο πλαίσιο της αταλάντευτης προάσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις με σύνεση και αποφασιστικότητα. Την ίδια ώρα επιθυμεί τη διατήρηση διαύλου επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα προκειμένου να αποφεύγεται αδικαιολόγητη ένταση».
«Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος», τόνισε, «ήταν και παραμένει θεμέλιο ειρήνης και πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιζητώντας τη διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να είναι διατεθειμένη να προβεί σε εκπτώσεις αναφορικά με την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».