Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

H Ρωσία καταδεικνύει την Τουρκία ως υπεύθυνη για τις παραβιάσεις της εκεχειριας στην Ιντλίμπ

H Ρωσία καταδεικνύει την Τουρκία ως υπεύθυνη για τις παραβιάσεις της εκεχειριας στην Ιντλίμπ
Η Ρωσία υποστήριξε πως η Τουρκία έχει την ευθύνη για να σταματήσει τις επιθέσεις που κάνουν οι μαχητές από την Ιντλίμπ κατά πολιτών αλλά και κατά ρωσικών στόχων.
Την ανακοίνωση την έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την έκκληση για εκεχειρία στην Ιντλίμπ που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν προς τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες ο Ερντογάν με τον Πούτιν του ανέφερε πως είναι ανάγκη να σταματήσουν οι επιθέσεις που κάνουν  οι κυβερνητικές συριακές δυνάμειςστην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η επίθεση στην Ιντλίμπ που πριν από μερικές εβδομάδες άρχισαν οι πιστές στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δυνάμεις με τη στήριξη της Ρωσίας, ήδη έχει στερήσει τα σπίτια σε 250 χιλιάδες ανθρώπους.
Σύμφωνα με την συμφωνία που είχε επιτευχθεί πέρσι μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας,θα συστήνονταν στην Ιντλίμπ περιοχές εκεχειρίας χωρίς στρατιώτες και χωρίς τζιχαντιστές, ενώ Ρωσία και Τουρκία είχαν τοποθετήσει στρατιωτικό προσωπικό σε αυτές τις περιοχές για να αποτρέψουν τις παραβιάσεις της εκεχειρίας. Η συριακή κυβέρνηση όμως έχει υποστηρίξει ότι συχνά τζιχαντιστές μαχητές που βρίσκονται στην περιοχή της Ιντλίμπ, παραβιάζουν την εκεχειρία και κάνουν επιθέσεις προς διάφορες περιοχές.

Diken.com.tr 30/5/2019

https://tourkikanea.gr/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7/idlib-14/