Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Τουρκία: Στην περιοχή πρέπει να αποφευχθούν προβοκατόρικες ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις

Τουρκία: Στην περιοχή πρέπει να αποφευχθούν προβοκατόρικες ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις
Η Τουρκία ενώ συστηματικά προκαλεί, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και επί σχεδόν μισό αιώνα κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι της Κύπρου, προσπαθεί να εμφανιστεί και ως θύμα. 

Με μία προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό Συμβούλιο Ασφάλειας, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν είπε ότι «Αυτή είναι η περίοδος που οι συνομιλητές μας θα συνηθίσουν, θα χωνέψουν και θα αποδεχθούν την ισχυρή και μεγάλη Τουρκία».
«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα της Τουρκιάς να υπερασπιστεί τα δικαιώματά και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας  της Βόρειας Κύπρου, και των Τουρκοκυπρίων. Στην περιοχή πρέπει να αποφευχθούν προβοκατόρικες ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις Η Τουρκία θα  συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο . Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα», ανέφερε η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. 
Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η χώρα του σαμποτάρεται όσο κάνει βήμα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. «Όσο η Τουρκία έκανε  βήματα ανεξαρτοποίησης τόσο αυξήθηκαν οι προσπάθειες σαμποταρίσματος. Όσο πήραμε αποφάσεις για την επιβίωση μας, όσο κάνουμε βήματα γεμάτα με θάρρος,  για να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα μας, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο θα συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες εναντίον μας. Αυτή είναι η περίοδος που οι συνομιλητές μας θα συνηθίσουν, θα χωνέψουν και θα αποδεχθούν την ισχυρή και μεγάλη Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

https://www.thepressroom.gr/diethni/toyrkia-stin-periohi-prepei-na-apofeyhthoyn-probokatorikes-energeies-kai-aneythynes