Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Απογειώθηκε από την Κρήτη, κατασκόπευσε στην Κριμαία κι επέστρεψε…


Αμερικανικό αεροσκάφος παρατήρησης πέταξε γύρω από την Κριμαία. Η Αμερική που τελευταία πραγματοποιεί πτήσεις παρατήρησης σε σημεία κοντά στην Ρωσία, τελευταία έκανε πάλι πτήση παρατήρησης γύρω από την Κριμαία.

Χτες το μεσημέρι αεροσκάφος παρατήρησης τύπου Lockheed EP-3E με αριθμό 157316  εντοπίστηκε από τα ρωσικά ραντάρ, ενώ  είχε απογειωθεί από την νατοϊκή βάση των ΗΠΑ στην Κρήτη. Το αεροσκάφος γύρω στις 12:15 ώρα Μόσχας, πέταξε στην Μάυρη Θάλασσα και γύρω από την Κριμαία και στις 14:40 ολοκλήρωσε την πτήση του, επιστρέφοντας στην Κρήτη.
Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό πτήσεων στην Βαλτική και στην Μαύρη Θάλασσα.

 
Η Ρωσία ζήτησε την διακοπή αυτών των πτήσεων αλλά οι ΗΠΑ αρνήθηκαν
Ρωσικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένες πτήσεις παρακολουθούνται από το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας και από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Αεροπορίας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντιδρώντας σε αυτές τις αλλεπάλληλες πτήσεις των ΗΠΑ ανέφερε πως πρέπει πια να σταματήσουν. Το Πεντάγωνο απέρριψε αυτή την έκκληση της Μόσχας και ανέφερε πως οι πτήσεις αυτές θα συνεχιστούν. Ο ρωσικός τύπος αναφέρει επίσης πως αυτές οι πτήσεις παρατηρήσεις των ΗΠΑ συνεχίζονται και σε σημεία συγκέντρωσης στρατού της Ρωσίας στην Συρία, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει μία νέα διπλωματική κρίση.
https://www.sondakika.com/haber/haber-amerikan-gozcu-ucagi-kirim-dolaylarinda-ucus-yapti-12099477/