Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

Πηγές Μαξίμου: Δεν θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές

Αρνητική η κυβέρνηση σε υπηρεσιακό επιτελείο: Θα αντικατασταθούν μόνο οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως είθισται
Η κυβέρνηση συνεχίζει έως τις εκλογές που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου, χωρίς να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση παρά μόνο υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όπως και υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως διευκρίνιζαν πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών». 
«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» εξηγούν οι ίδιες πηγές. Όπως αναφέρουν, «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».
Ευρεία σύσκεψη Τσίπρα
Την ίδια στιγμή, στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ευρεία σύσκεψη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχει η  Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας, θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και θα επανεκτιμηθεί η στρατηγική για τις επαναληπτικές εκλογές, αλλά και για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
 
Η σημερινή σύσκεψη γίνεται λίγο πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη. Ενώ ως πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών φέρονται πλέον η 23 Ιουνίου ή η 30 του ίδιου μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτές να γίνουν στις 7 Ιουλίου.

https://www.thepressroom.gr/politiki/piges-maximoy-den-tha-yparxei-ypiresiaki-kybernisi-mehri-tis-ekloges