Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Στο Βλαδιβοστόκ σήμερα η πρώτη συνάντηση Πούτιν - Κιμ

Συνάντηση Πούτιν - Κιμ στη Ρωσία.
Πρόκειται όχι μόνο για την πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών, αλλά και το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Κιμ μετά από την επανεκλογή του ως προέδρου της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες στη ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η σύνοδος κορυφής θα λάβει χώρα στις 1-2 π.μ. περίπου, ώρα Βλαδιβοστόκ (03: 00-04: 00 GMT).
Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν τετ α τετ και θα συνεχιστούν σε στενή και ευρύτερη βάση. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό σε μία πολιτική και διπλωματική λύση στο πυρηνικό πρόβλημα της Κορεατικής Χερσονήσου, σύμφωνα με τον Ουσάκοφ.
Η ρωσική πλευρά θα εκπροσωπηθεί στις συνομιλίες από τον αντιπρόεδρο Γιούρι Τρίτνεβ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον υπουργό Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ, τον υπουργό Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής και συμπρόεδρο της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Βόρειας Κορέας Αλεξάντερ Κοζλόφ, τον επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων Όλεγκ Μπελοζέροφ και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας Ανατόλι Γιάνοβσκι.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, τον πρώτο υφυπουργό Τσόε Σον Χούι, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στρατηγό Ρι Γιονγκ Τζιλ, τους αντιπροέδρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κορέας (WPK) Κιμ Φίονγκ Χάε και Ο Σου Γιονγκ και άλλους, σύμφωνα με το κρατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας KCNA.
Μετά τη συνάντηση, οι δυο ηγέτες μπορεί να δειπνήσουν μαζί, ανέφερε μία πηγή στο Sputnik.