Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Πρεσβεία Ρωσίας: Τα μαθήματα ηθικής δεν είναι ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

Η ρωσική σημαία
«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής», αναφέρει σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, διερωτώμενη: «Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;».

Στις αντιδράσεις από μέρους των ΗΠΑ απέναντι στην αγορά από την Τουρκία των S-400 αναφέρεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού», αφού όπως παρατηρεί η πώληση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας στην Άγκυρα «δεν στρέφεται εναντίον τρίτων».

Σε μήνυμά της στο Facebook και στον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στην Ελλάδα, η ρωσική πρεσβεία σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: ''Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι''. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;».
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Μενέντεζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς αμερικανικών βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα λόγω της αγοράς S-400, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

https://sputniknews.gr/ellada/201904253174745-presveia-rwsia-mathimata-hpa-anameiksh-ellada/