Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας προσφέρει ουκρανική υπηκοότητα στους Ρώσους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν πρέπει να περιμένει ότι πολλοί Ουκρανοί θα δεχθούν την προσφορά του για απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς προσέφερε στους Ρώσους της ανατολικής Ουκρανίας,  ουκρανική υπηκοότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες από το Πεκίνο ότι εξετάζει τη δυνατότητα ευκολότερων διαδικασιών για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στην Ντονμπάς- ανατολική Ουκρανία.
 
«Αυτό που κάνει την Ουκρανία ιδιαιτέρως  διαφορετική είναι ότι οι Ουκρανοί έχουν ελευθερία λόγου στη χώρα μας, ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και διαδίκτυο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Facebook, σύμφωνα με το Tanjug.

 
«Θα δώσουμε την ουκρανική υπηκοότητα στα μέλη όλων των λαών μας που υπέφεραν εξαιτίας των αυταρχικών και διεφθαρμένων καθεστώτων της χώρας, και η πρώτη θέση ανήκει στους Ρώσους, οι οποίοι τώρα ίσως υποφέρουν περισσότερο», είπε ο Ζελένσκι.
 
Ο Πούτιν είπε χθες ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα κουρασμένη από τον πόλεμο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε να μάθει τη θέση του Ζελένσκι σχετικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους.
 
politika.rs
 
--