Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Προκαλούν και τη Μ.Εβδομάδα οι Τούρκοι – Παραβιάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο

Τα γνωστά διαπιστευτήρια προκλητικότητας επέδωσε για ακόμη μια φορα η τουρκική πολεμική αεροπορία, δείχνοντας ξεκάθαρα την στρατηγική της Άγκυρας να τορπιλίσει τις προσπάθειες αναθέρμανσης των ΜΟΕ.
Μετά το τελευταίο φως της ημέρας και ενώ σε όλη την Ελλάδα τιμάτο η κορύφωση του θείου δράματος, τα γεράκια της Άγκυρας προέβαιναν σε ακόμη μια ιταμή πρόκληση. Συγκεκριμενα σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, παραβίασε το FIR Αθηνών, χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.
Απέναντι τους βρέθηκε ακαριαία ισχυρή δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Μονάδα Ετοιμότητας της Λήμνου. Κατά πληροφορίες οι αερομαχίες διήρκησαν έως και μετά τις 21.15 το βράδυ. Το νέο κρούσμα της τουρκικής παραβατικότητας, έρχεται λιγες ώρες μετά την συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου στην Άγκυρα, αλλά και τις επιθετικές δηλώσεις Ακάρ για την δήθεν αποστρατικοποημένη νήσο Λήμνο.

https://www.onalert.gr/kosmos/tourkia/prokaloyn-kai-ti-m-evdomada-oi-toyrkoi-paraviaseis-kai-aeromachies-sto-aigaio/343231/