Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ Σ΄ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. 200 ΝΕΚΡΟΙ 400 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ (ΦΩΤΟ)

Mαζικές εκρήξεις σε 3 εκκλησίες και 3 ξενοδοχεία στη Sri Lanka από βομβιστικές επιθέσεις ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Τους έκαψαν ζωντανούς. Τουλάχιστον 160 νεκροί και 368 τραυματίες. 2 ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας. αστυνομία της Sri Lanka είχε προειδοποιήσει για επιθέσεις.

Νωρίτερα……Μια σειρά από εκρήξεις έπληξε ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εκκλησίες στη Σρι Λάνκα το πρωί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 137 άτομα.
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι λέγεται ότι έχουν τραυματιστεί μετά από έξι σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις.
Δύο από τις εκρήξεις της Κυριακής του Πάσχα υπάρχουν υπόνοιες ότι πραγματοποιήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας, δήλωσε αξιωματούχος.


Μια σειρά από εκρήξεις έπληξε ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εκκλησίες στη Σρι Λάνκα σήμερα το πρωί, τραυματίζοντας εκατοντάδες άτομα, καθώς οι προσκυνητές παρέστησαν στις λειτουργίες του Πάσχα με μια «συντονισμένη, στοχευμένη επίθεση κατά των χριστιανών».
Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 138 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννέα αλλοδαπών και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν μετά από έξι σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σε όλη τη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος.
Δύο από τις εκρήξεις υπάρχουν υποψίες ότι πραγματοποιήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας, σύμφωνα με έναν υπάλληλο ασφαλείας, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει με δημοσιογράφους.
Τα θύματα περιλαμβάνουν τουλάχιστον 42 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Colombo, όπου χτυπήθηκαν τρία ξενοδοχεία και μια εκκλησία και άλλοι 10 νεκροί στην πόλη Batticoloa, όπου έγινε επίθεση σε εκκλησία.
Ένας υπάλληλος στο νοσοκομείο Batticaloa είπε ότι 300 άτομα έγιναν δεκτά με τραυματισμούς μετά την έκρηξη εκεί.
Οι πρώτες εκρήξεις αναφέρθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Colombo και στο St Sebastian’s στην πόλη Negombo λίγο έξω από την πρωτεύουσα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε επειγόντως σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις, ανέφερε μια πηγή.
Η τοπική τηλεόραση έδειξε υλικές ζημιές στα ξενοδοχεία Cinnamon Grand, Shangri-La και Kingsbury.
Οι αξιωματούχοι ασφαλείας της Σρι Λάνκα ανέφεραν ότι διερευνούν την υπόθεση. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τις περιοχές.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα προχώρησε σε προειδοποίηση σε εθνικό επίπεδο 10 ημέρες πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής στη χώρα, σύμφωνα με την οποία οι βομβιστές αυτοκτονίας σχεδίαζαν να χτυπήσουν «προεξέχοντες εκκλησίες».
Ο αρχηγός της αστυνομίας Pujuth Jayasundara απέστειλε προειδοποίηση πληροφοριών σε ανώτερους αξιωματικούς στις 11 Απριλίου, που περιγράφει την απειλή.
« Ξένη υπηρεσία πληροφοριών έχει αναφέρει ότι το NTJ (National Thowheeth Jama’ath) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας κατά προβεβλημένων εκκλησιών καθώς και στην ινδική υψηλότατη επιτροπή στο Κολόμπο», δήλωσε η προειδοποίηση.
Το NTJ είναι μια ριζοσπαστική μουσουλμανική ομάδα στη Σρι Λάνκα, που εμφανίστηκε πέρυσι, όταν συνδέθηκε με το βανδαλισμό βουδιστικών αγαλμάτων.
Aργότερα σημειώθηκε και 7η έκρηξη αυτή σε ξενοδοχείο στη Dehiwala, στην περιοχή του Colombo, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα σύμφωνα με την αστυνομία. Ο επίσημος νεώτερος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 180 σύμφωνα με sputnik.
Πριν από λίγο το AFP αναφέρει και όγδοη έκρηξη στο Colombo (αστυνομία) .
Η αστυνομία τώρα επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον 190 σκοτώθηκαν στην Sri Lanka σε 8 εκρήξεις από επιθέσεις αυτοκτονίας . Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός είναι τώρα 207 νεκροί.

https://dimpenews.com/2019/04/21/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%88/