Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Ύποπτος τρομοκράτης του ISIS είχε λάβει άσυλο από την Ελλάδα

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους
Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018 για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο ίδιος φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στη Συρία.
Άσυλο από τις ελληνικές αρχές είχε λάβει ένας 27χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την τέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων στη Συρία.
Ο ύποπτος τρομοκράτης, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό δικαστικό ιστότοπο «Eurojust», συνελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου του 2018, στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, με την — αρχική — κατηγορία της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ωστόσο, κατόπιν συντονισμένης έρευνας των ουγγρικών και των βελγικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος — συριακής καταγωγής — φέρεται ως υπεύθυνος για την τέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα.
Ο ύποπτος, αυτή τη στιγμή, κρατείται στην Ουγγαρία, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων κατηγορίες για διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος και τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Το χρονικό
Στο μεταξύ, πηγές από τις ελληνικές αρχές, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, διαμήνυσαν ότι ο 27χρονος συλληφθείς είχε περάσει απ' όλους τους ελέγχους της ελληνικής βάσης δεδομένων, της Frontex, της Interpol, της Europol και άλλων διεθνών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περίπτωση του 27χρονου, από τις ελληνικές αρχές έγιναν «όλα τα προβλεπόμενα στον απόλυτο βαθμό, και πάντα σε στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ