Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Ναρκωτικά σε καταυλισμούς όπως η Μόρια, κάποιοι πρόσφυγες διαθέτουν μεγάλα ποσά για ποσότητες ναρκωτικών

Κανέλλος: Το λαγωνικό του λιμενικού έβγαλε νέο «λαβράκι» -Ναρκωτικά που προορίζονταν για τη Μόρια [εικόνες]
Τα τελευταία επτά χρόνια ο Κανέλλος, ένας ατρόμητος Βελγικός ποιμενικός, είναι ο τετράποδος θρύλος του Λιμενικού Σώματος.
 
Μαζί με τον εκπαιδευτή του έχει εντοπίσει ποσότητες ναρκωτικών στα πιο απίθανα σημεία που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευτούν χωρίς τη συμβολή του.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι πάνω από 30 άτομα έχουν οδηγηθεί στη φυλακή μετά από δικές του έρευνες.
Την περασμένη Τετάρτη, ο Κανέλλος... ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά σε επιβατηγό –οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, ανακαλύπτοντας μια 35χρονη που μετέφερε 2,036 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και 19,5 γραμμάρια κοκαΐνης. Η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησε στη σύλληψη της 35χρονης αλλοδαπής που είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε σακίδιο πλάτης σε πλαστικές συσκευασίες.
Ο Κανέλλος έχει εντοπίσει ναρκωτικά στα πιο απίθανα σημείαΟ Κανέλλος έχει εντοπίσει ναρκωτικά στα πιο απίθανα σημεία
Ο Κανέλλος είναι ο τετράποδος... θρύλος του λιμενικούΟ Κανέλλος είναι ο τετράποδος... θρύλος του λιμενικού
Στη Μόρια
 
Η σύλληψή της αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά το καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο. Όπως είπε η 35χρονη είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά στον Πειραιά από 30χρονο που φιλοξενείται στη Μόρια, με σκοπό να τα προωθήσουν στον καταυλισμό.
Ο 30χρονος είχε ήδη επιβιβαστεί σε πλοίο και συνελήφθη μια ημέρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου. Τα στελέχη του Λιμενικού πάντως δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το νέο... λαβράκι του Κανέλλου που έχει κληθεί να ερευνήσει από πλοία μέχρι διαμερίσματα και αχανείς αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς ποτέ να τους απογοητεύσει.
Τα ναρκωτικά που εντόπισε ο ΚανέλλοςΤα ναρκωτικά που εντόπισε ο Κανέλλος


Πηγή: Κανέλλος: Το λαγωνικό του λιμενικού έβγαλε νέο «λαβράκι» -Ναρκωτικά που προορίζονταν για τη Μόρια [εικόνες] | iefimerida.grhttps://ellinonea.blogspot.com/2019/03/blog-post_904.html