Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Ρωσικά πλοία ακολούθησαν πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ με την είσοδό τους στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικά πλοία ακολούθησαν πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ με την είσοδό τους στη Μαύρη Θάλασσα
Με συνοδεία ρωσικών πλοίων εισήλθαν τα πλοία του ΝΑΤΟ - στα πλαίσια συμμετοχής τους σε άσκηση -  στη Μαύρη Θάλασσα.

«Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας συνόδευσαν μια ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ, αποτελούμενη από τρεις φρεγάτες από την Ολλανδία, τον Καναδά και την Ισπανία, που εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το ρωσικό εθνικό κέντρο ελέγχου της Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Μπούντγουιν Μπόουτς, διοικητής του Μόνιμου Ναυτικού Ομίλου Δύο (SNMG2) του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα πλοίων είχε εγκατασταθεί στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση Sea Shield με δυνάμεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

Παλαιότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ ανέφερε ότι ο οργανισμός εξέτασε τη δυνατότητα παροχής πρόσθετης στήριξης στην Ουκρανία, καθώς και την επέκταση της παρουσίας του στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η στρατιωτική επέκταση της συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα θα μπορούσε να ενισχύσει τους πιθανούς κινδύνους πρόκλησης στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

https://www.thepressroom.gr/ellada/rosika-ploia-akoloythisan-polemika-ploia-toy-nato-me-tin-eisodo-toys-sti-mayri-thalassa