Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Στην Οδησσό το USS Donald Cook

Το USS Donald Cook (DDG 75) στην Ουκρανία την Δευτέρα στις 25 για προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι της Οδησσού ως μέρος της συνεχιζόμενης παρουσίασής των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και υποστήριξης προς την Ουκρανία και τα μέλη του ΝΑΤΟ.
Το USS Donald Cook (DDG 75) εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα στις 19 Φεβρουαρίου όπου διεξήγαγε ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό. Οι ενέργειες αυτές ενισχύουν την περιφερειακή θαλάσσια σταθερότητα, τη συνδυασμένη ετοιμότητα και τη ναυτική ικανότητα με τους συμμάχους  στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους της περιοχής του Εύξεινου Πόντου. Αυτή είναι η τέταρτη επίσκεψη πλοίων στην Οδησσό από τον Ιανουάριο του 2018.
Στο λιμάνι, το πλοίο θα φιλοξενήσει τοπικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης

Το USS Donald Cook (DDG 75) είναι το τρίτο πλοίο των ΗΠΑ που θα διεξάγει επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα το 2019 . Τον Ιανουάριο, τα Donald Cook και Fort McHenry πραγματοποίησαν επισκέψεις στο λιμάνι της Γεωργίας και της Ρουμανίας αντίστοιχα.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ λειτουργεί συνήθως στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μόντρεου και το διεθνές δίκαιο.
Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με συμμαχικούς και εταίρους όπως η Ουκρανία, προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρικη.

https://www.viadiplomacy.gr/stin-odisso-to-uss-donald-cook/