Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Mε ιρανικό αεροσκάφος και με συνοδό τον στρατηγό Qassem Soleimani ο Άσαντ πέταξε στην Τεχεράνη με άκρα μυστικότητα - Ο Ρουχάνι έμαθε την άφιξη΄του λίγα λεπτά πριν τον συναντήσει!


Ο διοικητής της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης ο Qassem Soleimani εργάστηκε προσωπικά για την οργάνωση της επίσκεψης αστραπής  Άσαντ στην Τεχεράνη και για τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες ασφάλειας του Assad. Ήταν ο ίδιος προσωπικά με τον Assad στο ιρανικό αεροπλάνο που οδήγησε  τον Σύρο πρόεδρο στην Τεχεράνη.
Το απόρρητο ήταν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της επίσκεψης για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εκτροπή που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του υψηλού επισκέπτη, γι ‘αυτό και η  επίσκεψη ήταν πολύ σύντομη. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η συνάντησή του  με τον ανώτατο ηγέτη Ali Khamenei και τον Πρόεδρο Hassan Rohani δεν ξεπέρασε τις δύο ώρες. Ο πρόεδρος Rohani έμαθε για την επίσκεψη μόλις λίγα λεπτά πριν ο Assad φτάσει στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε ο Suleimani.
Mετά τις συναντήσεις  ο Άσαντ επέστρεψε στη Δαμασκό και μόνο τότε ήταν δυνατό να ανακοινώσει την επίσκεψη η Συριακή Προεδρία.

dimpenews.com