Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Νέα συστήματα και όπλα στην άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" σύμφωνα με τουρκικό στρατό

Νέα συστήματα και όπλα θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ που ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου δήλωσε ο αντιναύαρχος Γιανκί Μπαγτζίογλου, επικεφαλής επιχειρήσεων, ενημερώνοντας τους διοικητές των μονάδων που θα λάβουν μέρος.
Κατά την ενημέρωση που έγινε στη ναυτική βάση Γκιολτζούκ στο Ίζμιτ (Νικομήδεια), από όπου αύριο θα ξεκινήσουν κάποια από τα πολεμικά πλοία, ο Γιανκί Μπαγτζίογλου είπε ότι ο στρατός ξηράς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τα πυροβόλα UMTAS και CIRIT, ενώ στην άσκηση θα λάβουν μέρος και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ και ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ.
Η κορβέτα Μπουργκάζ Αντά θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μία τέτοια άσκηση.
Όπως είπε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας θα διεξαχθεί άσκηση και στις τρεις θάλασσες, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι στόχος της άσκησης είναι να αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας του πολεμικού ναυτικού. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 103 πλοία, 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτές, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου, 1 πλοίο εκπαίδευσης.
Θα συμμετάσχουν επίσης αεροπλάνα της ακτοφυλακής, ελικόπτερα θαλάσσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μονάδες κομάντο SAT και SAS, επιθετικά ελικόπτερα, αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

https://dialogos.com.cy/nea-systimata-kai-opla-stin-askisi-galazia-patrida-symfona-me-toyrkiko-strato/