Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Λαβρόφ για ΗΠΑ: Μετά το Μαδούρο, ακολουθούν Νικαράγουα και Κούβα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι σφετερίζεται το δικαίωμα να χρησιμοποιεί βία για να ρίξει καθεστώτα που δεν της είναι αρεστά. Όταν οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι «είναι μετρημένες οι ημέρες του Μαδούρο», αυτό σημαίνει ότι η Κούβα και η Νικαράγουα θα είναι οι επόμενες, προειδοποιησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και γερουσιαστές επιμένουν ότι η νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας πρέπει να αποχωρήσει για να αναλάβει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης τον οποίο στηρίζει η Δύση. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δηλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι «οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες».
Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που λένε ότι οι ημέρες του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι μετρημένες, σημαίνουν ότι η Κούβα και η Νικαράγουα είναι οι επόμενες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κίνα.
Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι το «Δόγμα Μονρόε δεν είναι τίποτα συγκρινόμενο με το δόγμα που τώρα διαμορφώνεται, κάτι που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί σφετερίζονται το δικαίωμα να χρησιμοποιούν βία όπου το επιθυμούν για να ρίξουν καθεστώτα που για κάποιον λόγο δεν τους ταιριάζουν».
Η Μόσχα, πρόσθεσε, εργάζεται με όλες τις χώρες που επίσης ανησυχούν επίσης για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα προκειμένου να αποτρέψει την χρήση βίας.

https://sputniknews.gr/kosmos/201902272409410-lavrof-hpa-madouro-nikaragoua-kouva/