Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Προκόπης Παυλόπουλος: Θα επιβάλουμε το δίκιο μας απέναντι στην Τουρκία εάν χρειαστεί

5ee8a37a-6b6e-4efb-bfcb-7c39f04a14c8
Ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Σύρο λέγοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε ειρηνικά, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τη βάση της ειρηνικής συνυπάρξεως με το Διεθνές Δίκαιο, και αν χρειαστεί να την επιβάλλουμε».
«Γιατί ξέρουμε και να το υπερασπιζόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και να το επιβάλλουμε, πολλώ μάλλον όταν σήμερα έχουμε τη συμπαράσταση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σημείωσε επίσης το εξής: «Εμείς το Αιγαίο το θέλουμε θάλασσα της Ειρήνης, θάλασσα της Δημιουργίας, όπως είπα θάλασσα του Φωτός. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να σεβόμαστε όλοι θεμελιώδεις Αρχές και Αξίες της Ιστορίας και του Διεθνούς Δικαίου, γιατί μόνο μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου μπορεί να υπάρξει Ειρήνη και ειρηνική συνύπαρξη».
«Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να σεβόμαστε όλοι θεμελιώδεις Αρχές και Αξίες της Ιστορίας και του Διεθνούς Δικαίου, γιατί μόνο μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου μπορεί να υπάρξει Ειρήνη και ειρηνική συνύπαρξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΠτΔ.
Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Παυλόπουλος απάντησε στην προκλητική αναφορά του προέδρου της γείτονος σε ομιλία του στη Σμύρνη κατά την οποία απήγγειλε στίχους γνωστού λαϊκού τούρκικου τραγουδιού, που περιέχει τη φράση «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».