Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου για την μεγάλη Αλβανία

Έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του του σχεδίου για την μεγάλη Αλβανία
Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου για την Μεγάλη Αλβανία έγινε. Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν συμφωνία χθες, Σάββατο 29/12, με την οποία δημιουργούνται κοινά σημεία διέλευσης και ελέγχου των συνόρων βάσει της αρχής "One stop, one control". 

Επόμενο βήμα θα είναι η παντελής κατάργηση των συνόρων και η ενοποίηση των δύο κρατών. Την συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, της Αλβανίας Sandër Lleshaj και του Κοσόβου Ekrem Mustafa.
Παρών κατά την υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι ο οποίος δήλωσε: «Από σήμερα ξεκινήσαμε την από κοινού διαχείριση των συνόρων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, οπότε δεν έχουμε ακόμη καταργήσει τα σύνορα μας».
Ο Αλβανός υπουργός εσωτερικών μετέφερε μήνυμα εκ μέρους του Έντι Ράμα ο οποίος δεν μετέβη στο Κόσοβο για την υπογραφή της συμφωνίας: «Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος δεν ήθελε να έρθει διότι όπως μου είπε έχουμε καταφέρει μόνο το 50% του στόχου μας αυτή τη φορά. Μόνο όταν καταργήσουμε εξολοκλήρου τα σύνορα μεταξύ μας θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας».
Από τις παραπάνω δηλώσεις καταλαβαίνει κάποιος ότι η υλοποίηση του σχεδίου για την Μεγάλη Αλβανία είναι πλέον πρό των πυλών...
ΠΗΓΗ: himara.gr

https://www.thepressroom.gr/diethne/egine-proto-bema-gia-ten-ylopoiese-toy-schedioy-gia-ten-megale-albania