Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Μπαχτσελί: Κάποτε η Μεσόγειος ήταν τουρκική λίμνη

Ο επικεφαλής του MHP της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Υπάρχουν εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο που δοκιμάζουν την υπομονή μας, αλλά οι προκλήσεις δεν θα κάνουν την Τουρκία να παραδοθεί, είπε μεταξύ άλλων ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχωρώντας σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

«Κάποτε, η Μεσόγειος ήταν τουρκική λίμνη», ανέφερε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος MHP της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης του κόμματος. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Sabah, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, ο Μπαχτσελί, έκανε λόγο για «προκλήσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο και εξελίξεις που «δοκιμάζουν την υπομονή της Τουρκίας». 
«Υπάρχουν εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο που δοκιμάζουν την υπομονή μας», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, «θα καταλάβουν αργά ή γρήγορα ότι κάνουν λάθος». 
«Οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν την Τουρκία να παραδοθεί. Η Μεσόγειος ήταν κάποτε τουρκική λίμνη, δεν το ξεχνάμε», ανέφερε.

https://sputniknews.gr/kosmos/201811061319243-mpaxtesli-mesogeios-limnh-toyrkia/