Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Κόλαφος είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία:

Κόλαφος είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία και τον Έντι Ράμα αφού “δίνει” στεγνά την κυβέρνηση λέγοντας πως “η διακίνηση των ναρκωτικών  γίνεται με την βοήθεια του κράτους”. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε  την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία.
Πιο συγκεκριμένα, η EE «καίει» την αλβανική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ε. Ράμα αφού μυστική έκθεση για τα ναρκωτικά από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι οι αστυνομικοί στην Αλβανία συνεργάζονται με τους καλλιεργητές κάνναβης!
Η έκθεση δημοσιεύθηκε στην «ABC News» και αφορά στοιχεία του 2016. Αποστάλθηκε στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, του Γραφείου της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους όπως αναφέρει το αλβανικό panorama.
Τα εμπιστευτικά έγγραφα επισημαίνουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διεθνείς διακινητές ναρκωτικών συνεργάζονται με τους Αλβανούς παραγωγούς όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι δαπανούν περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ για αγορά ναρκωτικών, αναφέρει η έκθεση.
Στο ABC αναφέρεται ότι στο δίκτυο συμμετέχουν και εκατοντάδες ένοπλοι Κοσοβάροι εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Οι Ιταλοί, με τη σειρά τους, επισημαίνουν ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ ανησυχητικό, ζητούν να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν για να παραλύσει το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προέρχεται από την Αλβανία καθώς έχουν κατακλύσει την χώρα τους
Στην έκθεση του 2016, αναφέρεται ότι η ‘Guarda di Finanza’ και το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιούν αεροσκάφη για τη φωτογράφηση φυτειών ναρκωτικών, αλλά αυτή η στρατηγική δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική στην πράξη.
Η έκθεση για την Αλβανία, αναφέρει ότι η καλλιέργεια των ναρκωτικών γίνεται σε εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος, μέσα σε σήραγγες, σε αποθήκες κλπ.
Πριν από λίγες ημέρες, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων ζήτησε τη σύλληψη του υπουργού Εσωτερικών-επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας, εκείνης της εποχής, του Σαϊμίρ Ταχίρι.
Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, υπάρχουν υποψίες ότι έχει ευνοήσει την εγκληματική ομάδα των αδελφών Χαμπιλάι, να διαπράξου παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατά την περίοδο 2013-2017.
iapopsi