Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι κατηγορίες της Βιέννης βασίζονται σε υποψίες δίχως αποδείξεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Την Παρασκευή, ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε πως πρώην συνταγματάρχης του στρατού της Αυστρία είναι ύποπτος ότι κατασκόπευε για τη Ρωσία σε μία περίοδο σχεδόν 20 ετών.

Οι ανακοινώσεις και δράσεις της Βιέννης σχετικά με την υπόθεση του πρώην συνταγματάρχη που κατηγορείται ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της Μόσχας, βασίζονται σε υποθέσεις και δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.
«Έχουμε στρέψει την προσοχή του πρέσβη στην ανακοίνωση που έκανε η Κάριν Κνάισλ, υπουργός για την Ευρώπη, την Ενσωμάτωση και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αυστρίας, ότι εάν οι υποψίες κατασκοπίας επιβεβαιωθούν, οι ρωσο-αυστριακές σχέσεις θα επιδεινωθούν σοβαρά», επισήμανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Τονίσαμε ότι τα βήματα που έλαβε η Βιέννη, βασισμένη σε υποψίες δίχως το οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, έχουν ήδη οδηγήσει σε περιπλοκή των σχέσεών μας, οι οποίες μέχρι πρόσφατα είχαν θετική δυναμική», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο πρέσβης της Αυστρίας στη Ρωσία, Johannes Eigner, είχε κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα της Παρασκευής.

https://sputniknews.gr/kosmos/201811091354369-rosiko-upex-vienni-upopsies/