Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Αλ. Λυκουρέζος: Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα παραδώσουν οι Αλβανοί τη σορό του Κ. Κατσίφα

Αλ. Λυκουρέζος: Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα παραδώσουν οι Αλβανοί τη σορό του Κ. Κατσίφα
Δέκα ημέρες από τη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα και η σορός του παραμένει στα χέρια των Αλβανικών Αρχών, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα παραδοθεί στην οικογένειά του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Την ίδια ώρα, εξίσου άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες Αρχές, σχετικά με την υπόθεση. Αυτό επισημαίνει στην τηλεόραση του «Σκάι», ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις Αλβανικές Αρχές, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφέρει ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».
«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

https://www.thepressroom.gr/ellada/al-lykoyrezos-den-gnorizoyme-akome-pote-tha-paradosoyn-oi-albanoi-te-soro-toy-k-katsipha