Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Κατσίφας και αλβανική προκλητικότητα παγώνουν την ελληνοαλβανική συμφωνία

Οι τελευταίες εξελίξεις με την προκλητικότητα Ράμα και τα αναπάντητα ερωτήματα στην δολοφονία Κατσίφα, οδηγούν την ελληνική κυβέρνηση να σκέπτεται προσεκτικά τα επόμενα βήματά της με τη γείτονα χώρα
Προσεκτικά σκέφτεται η Κυβέρνηση τα επόμενα βήματά της όσον αφορά την συμφωνία με την Αλβανία, μετά τις θλιβερές και προκλητικές εξελίξεις από την δολοφονία Κατσίφα και τα όσα ακολούθησαν δια στόματος Ράμα.

Οι κινήσεις και τα λόγια του Έντι Ράμα καθώς και τα απανωτά και ανελέητα καψόνια στους Βορειοηπειρώτες, κάνουν την ελληνική Κυβέρνηση να σκεφτεί διαφορετικά την στάση της στη συνέχεια.  
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι προχωρημένες συζητήσεις που είχαν οδηγήσει μάλιστα τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να μιλήσει τον περασμένο Ιούλιο για επικείμενη συμφωνία με τα Τίρανα, αφορούσαν:
-Στην οριοθέτηση της ΑΟΖ
-Στην άρση της εμπόλεμης κατάστασης ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα
- Στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας
- Στις αλλαγες στα σχολικά βιβλία.
Πλέον η συμφωνία μπαίνει στον πάγο.

Αναβολή και της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν

Όμως, η αδιάλλαχτη και προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων οδηγεί την Αθήνα να αλλάξει ρότα και απέναντι στην Άγκυρα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη μετά την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Ερντογάν αποτελεί παρελθόν.
Τα διπλωματικά γραφεία των δυο ηγετών αρχικά προετοίμαζαν το έδαφος ώστε η συνάντηση να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο
Η τριμερής Αθήνας, Κύπρου και Ισραήλ στις 20 Δεκεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ΗΠΑ, μετέθεσε το ταξίδι για τον Γενάρη.
Στην παρούσα φάση όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα τετ α τετ Τσίπα- Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

https://www.thepressroom.gr/politike/katsiphas-kai-albanike-prokletikoteta-pagonoyn-ten-ellenoalbanike-symphonia