Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας επιβεβαιώνει πως στα τρία πλοία επέβαιναν πράκτορες

Ουκρανικό πλοίο
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Βασίλ Χριτσάκ επιβεβαίωσε πως αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας βρίσκονταν στα τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού που κατασχέθηκαν στα στενά του Κερτς.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) δήλωσε σήμερα πως στα πλοία του ουκρανικού ναυτικού που εισήλθαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα επέβαιναν στελέχη της ουκρανικής αντικατασκοπείας.
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων της για την απελευθέρωση των Ουκρανών αιχμαλώτων και την επιστροφή τους στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ζητά από την ανώτατη διοίκηση της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να σταματήσει την ψυχολογική και σωματική πίεση στους Ουκρανούς στρατιώτες, που ασκείται επί του παρόντος για να δικαιολογήσουν την πράξη της επιπόλαιης εισβολής», ανέφερε ο επικεφαλής της SBU, Βασίλ Χριτσάκ.
Μετά το επεισόδιο στο στενό του Κερτς, οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν τη Δευτέρα να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες περιοχές κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ για 30 ημέρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μόσχα: Η ουκρανική πρόκληση στο Κερτς είχε στόχο την ενίσχυση των αντιρωσικών κυρώσεων
Την Κυριακή, η Ρωσία κατέσχεσε τρία ουκρανικά πλοία για είσοδο στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό Κερτς, στα ανατολικά της Κριμαίας.
Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB, τα ουκρανικά πλοία αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να σταματήσουν και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς.
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο τόνισε ότι οι ρώσοι συνοριοφύλακες λειτούργησαν σύμφωνα με το διεθνές και το εθνικό δίκαιο.

https://sputniknews.gr/kosmos/201811271479891-sbu-praktores-oykranika-ploia-kerts/